De ROTTERDAMSE BEELDMAATSCHAPPIJ

productiehuis voor opiniërend filmmateriaal

 

DE ROTTERDAMSE BEELDMAATSCHAPPIJ PRETENDEERT NIET ALLES (OF ÜBERHAUPT ÍETS) VAN KUNST TE WETEN, MAAR IS WEL NIEUWSGIERIG.

Als beeldmakers zijn wij per slot van rekening wel deel van ‘de sector’. Maar door de bank genomen zijn er de laatste jaren nogal wat vooroordelen over de kunstensector te ontwaren én ontdekten we er bij ons zelf ook stiekem een paar. Onder de provocatieve titel LINKSE HOBBIES besloten wij er een onderzoek aan te wagen. Daarin laten wij het graag aan de kijker om zelf een oordeel te vellen. Maar wel met zoveel mogelijk feiten op zak.

 

Wij besloten zelf al een eerste pilot-aflevering over theater te maken, met de Rotterdamse kunstensector als lijdend-voorwerp, en vergaarden daarmee genoeg stof voor diepgravende vervolggesprekken die hierna nog zullen volgen.

 

Met ons motto ‘de andere kant van het gelijk’ als honkbalknuppel achter de deur, doen wij er alles aan om zoveel mogelijk vraagtekens en (voor-)oordelen – hoe pijnlijk ook – bloot te leggen. Met deze serie pamflettistische korte beeldverslagen hebben wij niet de intentie alleen een serie voor ‘de kunstminnende liefhebber’ te vervaardigen. Wat wij vooral met LINKSE HOBBIES willen bereiken is een bijdrage leveren aan een brede maatschappelijke discussie over de waarde van kunst in onze samenleving.

 

Download het pamflet als PDF!

LINKSE HOBBIES ONTREGELDE EERDER IN:

VOORPREMIÈRE

De Appel Artscenter Amsterdam

18 jmei 2016

 

VOORPREMIÈRE

Tegenlicht Meetup Rotterdam

13 oktober 2016

 

VOORPREMIÈRE

Erasmus Universiteit

21 maart 2017

 

PREMIÈRE

TENT Rotterdam

21 januari 2018

 

 

LINKSE HOBBIES wordt met trots gesteund door: